(Intra)històries

Pàgina d'inici » Uncategorized » Dia 2: Free Brady!

Dia 2: Free Brady!

“Free Brady!, Free Brady!” —Cridava un home que empenyia un carro pel carrer ple de samarretes que duien estampades la cara d’un home jove i la mateixa llegenda que ell anunciava a crits “Free Brady”. La samarreta s’assemblava molt a una altra de ben famosa dedicada a Obama amb seu crit d’esperança: “Hope”.FreeBradyNavy_large

Em va sorprendre que hi hagués gent que es mofés d’aquell home, assenyalant-lo amb el dit. Però també hi havia qui fins i tot l’aturava i li comprava una d’aquelles samarretes amb en lema “Free Brady”.

Però qui és aquest “Brady”? I, sobretot, per què en demanen la llibertat? Què ha fet? Quan vaig arribar a casa vaig córrer a fer una cerca a Google. No em va fer falta gaire temps per descobrir qui era aquell Brady El complicat va ser esbrinar què li passava.

Tom Brady és el més pur exemple del somni americà, el que tot adolescent somnia ser durant la seva època a la High School. Brady és considerat el millor Quarterback de la història del futbol americà—que ja sabeu que no és el mateix que l’europeu, que aquí en diuen “soccer”. Només ell i Joe Montana han aconseguit més d’un cop el premi al millor jugador de la NFL (la lliga nacional de futbol americà ) i l’MVP de la Super Bowl, la gran final, que és una gran festa.

Brady juga amb l’equip local de Boston, que porta el nom, com no podria ser d’una altra manera, de New England Patriots. El jugador, de qui podríem dir que és l’equivalent a Messi o a Cristiano Ronaldo però molt més corpulent i guapot, és una celebritat. I no només ho és ell, sinó que la seva dona és la súper model Gisele Bündchen , una bellesa de veritat. Junts tenen formen una família de nens que també són súper guapos. Tots ells són guapos, extremadament rics i famosos. Tom Brady és una estrella i també s’ha fet famós perquè ha participat en diverses pel·lícules, en tota mena de reality shows i ha fet de model, entre moltes altres coses, el que el situa entre les cares més conegudes i fotografiades dels programes del cor i les revistes de paper cuixé.

51451927 New England Patriots Quaterback Tom Brady spends father's day with his wife Gisele Bundchen and his three kids John, Benjamin, and Vivian playing at the park in Boston, Massachusetts on June 15, 2014. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813

Què passa amb Brady? És que està empresonat? Per què hi ha qui demana la seva llibertat? Si us pensàveu que Espanya era l’únic lloc del món on una colla de garrulos brama a la porta de la presó perquè alliberin una cantant de coples que ha defraudat a hisenda, us equivoqueu. Als EUA també hi ha garrulos que poden fer aquestes coses. De moment, però, aquest no és el cas de Brady perquè aquest xicotot no és a la presó. El quarterback més famós de la NFL és, això sí, enmig d’un bon embolic del qual, com sovint passa, potser en sortirà encara més reforçat. Amb els famosos no se sap mai.

A Brady se l’acusa d’haver participat en l’alteració de la pressió de les pilotes usades en una de les semifinals del campionat, la que es va jugar al mes de gener contra els Indianapolis Colts. Segons la normativa del futbol nord-americà, les pilotes han de tenir una pressió determinada i sembla ser que alguna cosa va fer sospitar que no era així i els Colts van denunciar-ho. Segons els diversos informes que s’han elaborat, durant la mitja part membres de la NFL van analitzar les pilotes i van determinar que almenys n’hi havia una (d’entre les 12 pilotes utilitzades) que tenia menys pressió.

El cas és que la investigació final va acabar amb l’anunci, al mes de maig, d’una sanció de 4 partits de suspensió al quarterback per a la lliga 2015-16. També van imposar una multa d’un milió de dòlars als Patriots i se li va prohibir fitxar nous jugadors en la primera ronda del draft i la quarta de 2017. La sanció, segons sembla, és desmesurada i no vista mai abans, sobretot si tenim en compte que no hi ha cap prova contra el jugador i que només l’acusen d’estar al corrent de la manipulació (en cas que n’hi hagués, perquè tampoc hi ha proves que les pilotes haguessis estat manipulades).

La consternació davant la sanció ha anat a més perquè just aquesta setmana s’ha sabut que el president de la NFL, Roger Goodell, no només no ha aixecat la sanció de 4 partits sinó que ha posat més llenya al foc. Les informacions proporcionades per aquest senyor han ocupat portades de revistes, titulars de diaris, destacats en l’edició dels noticiaris i fins i tot han generat articles a The New York Times o Newsweek, dues publicacions que aquí tan sols presten atenció a les coses serioses. S’acusa la NFL de perseguir el jugador i el cas és conegut com a Deflategate, que fins i tot té una entrada a la Vikipèdia en la versió anglesa.gillette_580

No ho trobeu apassionant? No sabem si Tom Brady coneixia que la pressió de les pilotes havia estat alterada, ni tan sols se sap si és cert que alguna de les pilotes estava menys inflada del que tocava i si això va afavorir o no el joc dels Patriots. El que sabem de ben segur és que Tom Brady és, ara, més famós i més popular que abans de l’escàndol. Jo no sabia qui era i ara ja ho sé.

Avui, primer dia dels entrenaments oficials dels Patriots, sota una calor inesperada, una avioneta sobrevolava el Gillette Stadium amb una pancarta en suport a Tom Brady. Té pilotes, la cosa: “Free Brady! Free Brady!”. El del carro farà l’agost!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: